Friday , July 30 2021

Авто – Volkswagen планира евтини електромобилиTesla с евтини електромобили, които ще произвежда Германия, за запази за запази работните места в страната.

Три от заводите на Volkswagen ще бъдат преориентирани към производство на електромобили на цена до 20 000 евро, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източници, запознати с плановете на компанията. Световать потвърдена официално от немския производител, предава technews.bg.

VW и други автопроизводители се опитват да се адаптират към строгите правила, въведени след разкритията за фалшифициране на тестовете на дизелови двигатели за съдържанието на вредни вещества в емисиите от тях. Наскоро главният изпълнителен директор на VW Херберт Дайс предупреди.

След призива на ООН за решителни действия за забавяне на глобалното затопляне, законодателите в ЕС се съгласиха да намалят емисиите от автомобилите с 35% до 2030 г. По думите на Дайс, постигане тази цел, VW трябва да увеличи дела на електромобилите в общия обем на продажбите си до 30%.

Плановете на VW, свързани с пускането на електромобили MEB entry и I.D. Aero, ще се обсъждат на заседание на надзорния севет на компанията по-кнсно този месец. Засега отовобилния производител няма официални поментари появилите се в медиите информации.

stat


Source link