Saturday , February 4 2023

Ez a magyar aut gy megy, mint egy Porsche, de a csald is belefr[ad_1]

Mg soha senki nem gyrtott olyan ers with gyors ferdehtt, mint a Kecskemten kszl Mercedes-AMG A 45. Igaz, hogy elkpeszten drga, de a kpessgei is ennek megfelelek, radsul a motorjt, ami a legnagyobb fajlagos teljestmz egy aetzember ayet Nmetorszgban.

CLA 45 S 4MATIC + s A 45 S 4MATIC +. Egypetj ikrek azonos technikval, de nmileg eltr clcsoporttal. A CLA jobb lgellenlls with nagyobb csomagter, viszont nehezebb, with kicsit kevsb agilis. Kattintson a kpre, galria nylik!Forrs: Mercedes-Benz

Pontosan 20 vvel ezeltt az AMG megengedte magnak azt a pont, hogy az A-osztlybl csinljon egy A 38 nev duplamotoros, 250 lers szrnyet, amibl aztn sszesen 4 darabot ptettek, ebbl 1-1 ment Hkkinen, valamint Coulthardnak.Az els A-osztly mindenre alkalmas volt, even sportos autnak nem, a msodiknl, ami mg mindig szendvicspadls, azaz magas pts volt, nem is erlkdtek AMG vltozat kifejlesztsvel, a harmadik, vgre alacsony pts generci viszont mindent beptolt, taln tlsgosan is.

Egy trkk miatt laposabb a 45-s orra, mint a tbbi A-osztlynak. A keretesben olvashat errlForrs: Mercedes-Benz

Az ltnys Mercedes-imidzsbl kicsit kilgott a durrog kipufogs, baseballsapks, isompls A 45 AMG, amiteleinte 360, aztn 381 lervel backpack, a kategriban tetemesnek szmt sszegrt. Az AMG vsrlk tlagletkort rezheten cskkentette a bevezetse, with a hatalmas sikerre val tekintettel (a tervezett mennyisg ktszerest adtk el) az utdls sem lehetett krds.

Visszafogott maradt az optikai tuning, szrkben nem keltene feltnst seholForrs: Mercedes-Benz

Megkomolyodott with megszplt

Az aktulis, negyedik genercinl viszont vge az egyetemi vek aranyifj bohsgnak, AMG-hez mltanismt szigorbb, komolyabb a megjelens, fiatalos, de jra business like a kvette qunt zenet. Hasonl az evolci a testvrmodell CLA-nl is: a kicsit arnytalan els generci utn az aktulis nemzedk vgre egy harmonikus formj ngyajts kup-limousine lett.

A CLA 45 hosszabb with elegnsabb. Szlesebb a hts nyomtvja s az abroncsai isForrs: Mercedes-Benz

A CLA-t csak nlunk gyrtjk Kecskemten, az A-osztly kszl mshol is, gy nem volt calf egyrtelm, hogy az AMG versik – amelyekhez tovbbra is kzzel sszerakott motorok duklnak Affalterbachbl – hol kszlnek. And the Madrid melletti versenyplys tesztnapon rkrdeztnk az illetkeseknl, with sejtsnk beigazoldott,minden A 45 with CLA 45 Kecskemten kszl. Egy ok a bszkesgre.

Kt literbl mg shadows I hozott ki ennyit

A piros fknyerget, a 19-es kerekeket, a 82 mm tmr helyett 90 mm tmrj 4 kidrgt AMG-felirattal csak az S verzi kapja meg, br egy pr long pnzrt nyilvn az alaphoz is rendelhetnkForrs: Mercedes-Benz

Nzzk a szraz tnyeket. A Mercedes-AMG A 45 s CLA 45 S 421 lers ktliteres ngyhengerese jelenlega legnagyobb literteljestmny, szria gasoline engine a vilgon. A sima verbatim "csak" 387 lers, with 500 Nm helyett 480 Nm-es, de ez is ersebb az eldmodellnl. A rgi A 45 motorbl csak pr csavart vettek t, egybknt az egsz j fejleszts.

Elforgattk a motort

A motorsportbl ismert nanoslide technolgia segti a tartssgot with a teljestmnyleadst a srlds cskkentsvel. Az A35 AMG-hez kpest a motort 180 fokkal elforgattk, fleg a dizjn miatt, ugyanis alacsonyabban hzd motorhztett szerettek wool, ficksabb, szlesebb orr-rsszel.

A laposabb els rszben ugyanakkor nem frt el a motor a hagyomnyos kiosztsban, gy a szv oldal van most ell, ami elvileg jobb levegelltottsgot eredmnyez, ugyanakkor a tzfalhoz kerlt turb with leml h szempontjbbltztobserudbelt czebandtobserfidebotzserand kell twin a motor alatt. And hts egybknt is egy knyes pont. A hengerfejnek kln htkr dukl, esetben mechanikus szivattyval mkdtetve, amely ktszer annyi vizet tud szlltani, mint az alap A osztly.

Az Alcantara borts kormny nagyon j fogs, a sportlst kellen mlyre lehet engedniForrs: Mercedes-Benz

A vlt 8 focosate with duplakuplungos. Ennek szerencsre alacsony sebessgnl with fine manverezsnl semmi htrnyt sem cut, tud vatosan kszni az aut, parkolsnl mute bite meg bakkecske mdjra. A vltsok lnyegben nyomatkmegszakts nlkl mennek vgbe, a kapcsolsi idk rezheten rvidebbek, mint a norml A-osztly htfokozat vltjnl.

A fejtmlval egybeptett els lsek kanyarban jl tartanak, de a htul lk nehezen ltnak ki tlkForrs: Mercedes-Benz

Jval tbbet tud a 4MATIC sszkerkhajts, mint az eld, amely csak akkor kldtt htra nyomatkot, ha az els kerekek megcssztak. Itt alapbl 50-50 szzalk jut elre s htra, de a helyzettl fggen folyamatosan vltozik nyomatkeloszls. Ell van nzr differencilm, htul nincs, viszont itt oldalanknt egy-egy tbbtrcss kuplung bored, gya kt hts kerk kztti nyomatkeloszts 0-100 szzalk kztt vltozhat. Termszetesen van rautautomatika is, amivel az A 45 S 3.9 msodperc alatt van szzon, and CLA 45 S s a sima A 45 pedig kereken 4 msodperc alatt.

A cikk nem rt vget. Kattintson a msodik oldalra, ha kvncsi, milyen bridal ket!

[ad_2]
Source link