Saturday , December 5 2020

Mi lesz az egyszülős családokkal?A kormány olyan komplex, rugalmas és fenntartható családpolitika kialakítására törekszik, amely a különböző élethelyzetben lévő családoknak, valamint az egyszülősöknek is megfelelő segítséget tud adni – erről Beneda Attila, az Emmi család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára beszélt egy konferencián.

And it is important to note that this is a step in the making of legions, and that it is the only way to find a place to live and enjoy. Ahhoz, hogy a különböző élethelyzetben lévőknek, illetve családtípusokban élőknek is meg tudják a nék szóló segítséget, a kormányzatnak hiteles partnerek van szüksége az önkormányzati a civilné szférában – írja az MTI.

Az Egyszülős Központban megtalálták a hiteles civil szereplőt, iezen nagyobb a gyermeküket egyedül nievelőknek létrehozott józsefvárosi intézmény társadalmi ismertsége – mondta.

A helyettes államtitkár az egyszülősöket érintő kormányzati intézkedések között említette az emelt összegű családi pótlékot (ez havi 1500 forinttal magasabb, mintha két ember nevel egy gyereket – szerk.), A családi adókedvezményt, az ingyenes bölcsődei gondozást, az előnyt a bölcsődei felvételnél, az ingyenes óvodai, általános iskolai étkezést, valamint and 2015 óta számukra and elérhető családi otthonteremtési kedvezményt, and csok-ot.

Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, Magyarországon ma 300 ezer család él egyetlen szülővel, ezek a családok félmilliónál több gyermeket nevelnek, ugyanakkor, például a nagyszülőkkel együtt, az érintettek száma milliós lehet.

A központ tájékoztatója szerint and groove of nagyobb része tús után marad egyetlen szülővel, de magas a fiatalon özvegyen maradottak aránya is. Minden tiedik gyerek water nélkül születik és nem által az az szülő egyedül fogad örökbe.

A támogató központot és közösségi teret egyedül nevelő szülőknek és egyszülős családban szállodág gyerekeknek, mozaikcsaládoknak, külön élő szülőknek és civil szervezeteknek hozták létre. In addition, the 60th anniversary of the work of the Ministry of Labor and Social Affairs, and the programs of the General Affairs Council, which have been adopted by the Council of Ministers. A 160-190 cubic meter of the ford and a meglevő közösségen felül.

Az ország első egyszülős központja májusban nyílt meg. Az állami segítséggel létrehozott civil intézményben a kávézó a játszóház mellett segítő szakemberek várják az egyedülálló szülőket, as akár mobilirodaként is használhatják a közösségi teret.

Az Üllői út 30. Kölcsott Egyszülős Központot az Emmi 500 millió forinttal támogatta. A Schannen Ernő által 1893-ban tervezett épületben működött az 1900-as évek fordulóján a Medikus kávéház, az egyetemisták és művészek kedvelt találkozóhelye, a házban lakott egykor Kosztolányi Dezső író-költő, Herman Ottó természetkutató és Huszka Jenő zeneszerző is.


Source link