Tuesday , September 28 2021

Nagy pofonnal indult, de soha nem ltott bravr fel tart a MOL Vidi El-kalandjaA MOL Vidi FC az Eurpa-league csoportkrben hrom tallkoz utn 3 ponttal llnak a csoportban, csakgy, mint a fehrorosz BATE s grg PAOK. Cstrtkn a szaloniki csapat elleni "visszavg" kvetkezik, amelyet, ha megnyer Marko Nikolics egyttese, lpselnybe kerlhet rivlisaival szemben a csoportbl val tovbbjutsrt. Mrpedig ez, mita jelenlegi formjban zajlik a Smoked Ligja in Eurpa-league, mg egyetlen magyar csapatnak sem sikerlt.

Annyi j meccset jtszott az idei kupaszezonban a MOL Vidi, hogy szinte mr el is felejtettk a luxemburgi Dudelange elleni nehzkes indulst a BL-selejtez els krben. Sanel Ibrahimovic a visszavg utkapa a ksznlapot, a Vidi jtkosai pedig felszvtk magukat, Ludgrorec sa svd Malm sa bolgr bcsztatsa utn mr komoly csaldsknt rtk megt jtkosok sa szurkolk is az AEK Athn elleni bcst (1-2, 1-1) a BL -selejtez rjtszsban.

"The screw is a tovbbjutshoz. Mi is bszkk lehetnk a teljestmnynkre. Athnban egyltaln nem jtszottunk alrendelt szerepet, a msodik flidben dominltunk, s jobbak voltunk, mint a grgk.Athnban megmutattuk, mekkora tartsunk van. Nem omlottunk ssze, erre kifejezetten bszke vagyok. Eg kis plusz hinyzott "- fogalmazott az athni tallkoz utn Kovcs Istvn.

A vlogatott kzpplys nem vletlenl volt bszke csapata teljestmnyre, a mutatott jtk s az nbizalom pedig j jel volt az Eurpa-liga csoportkzdelmei eltt. Az, jobb mg mg, amikor a sorsolsn kiderlt, hogy az angol sztrcsapat, Chelsea kivtelvel, igenis, rivlisokkal verhet – a fehrorosz BATE Boriszovval s grg PAOK Szalonikivel – egl csoportba.

Nem indult jl a nagy kaland, hiszen azok utn, hogy a club elksznt a korbbi vlogatott kzpplystl, Varga Jzseftl, Danko Lazovics, can be egik legjobb futballistja is bejelentette, hogy tvozik, mg a vlogatott kapus, Kovcsik dm agyrzkdst szenvedett a Pusks Akadmia elleni bajnokin. A BATE elleni els csoportmeccset azonban nem ezrt vesztette el a Vidi a Groupama Arnnban.

"Lehet, hogy jobbak voltunk a meznyben, de ez mit sem r. The routine of a javukra, the sokat kell fejldnnk, hogy ilyen szinten is eredmekesek lehessnk.Az els flid utn vezetnnk kellett volna, de htrnnyal fordultunk, az ellenfl nagyon profin hozta le ezt a meccset "- idzhetjk jra csak Kovcs Istvnt.

s hol lljon ssze a ctapat jtka, hol jjjn meg az nbizalom, s vljon szinte egy csapsra rutinos eurpai kupaharcoss egy, ha, a Londonban a Stamford Bridge-en, a Chelsea otthonban? Ugyan ezttal is kikapott a Vidi, de nem jtszott alrendelt szerepet, ell pedigt megvoltak a helyzetei, mikzben htul megfkezte a Chelsea flelmetes tmadit.

A Chelsea brazil sztrja, Willian is csak szenvedett a Vidi vdi kzttForrs: MTI / Koszticsk Szilrd

"Jl kell jtszanunk holnap, mert lttam az ellenfelnk els mrkzst, sa veresg ellenre veszlyesen jtszottak, megvoltak a lehetsgeik" – mondta a tallkoz eltt Maurizio Sarri, ehhez kpest a londoniak egyglos sikert msnap "frusztrl" -nak titulltk az angol lapok, melyrt radsul mg "kemnyen meg is kellett dolgozni".

A londoni este rthet optimizmussal tt el el fehrvri jtkosokat, a scholate is, akik a PAOK ellen mr egylum az eslytelenek nyugalmval plyra Szalonikiben.

"A clunk, hogy fegyelmezetten, hiba nlkl szerepeljnk a cstrtki meccsen, klnben nem lehet eslynk a j eredmnyre" – mondta Marko Nikolics a tallkoz eltt egyrtelmv tve, hogy a Vidi "nem dsznek van a csoportban", s pontrt, plyra lpni a Toumba Stadionban pontokrt st.

rhatnnk, hogy "s vilg, lss csodt", de a Vidi 2-0-szaloniki gyzelmben hiba has a miserable fact. Tkletesen sszerakott csapatjtk, az utols passzig megvalstott taktika, hit s nbizalom voltak az sszetevi a nagyszer gyzelemnek.

Stopira, a msodik szkesfehrvri gl szerzje a szaloniki mrkzsenForrs: MTI / Kovcs Tams

A grz szemmel lthatan lebecsltk a Vidit, amin is a levt. "Megrdemeltk a gyzelmet, ak kt-hrom gllal ​​tbbet is szerezhettnk volna. (…) Veszlyesek voltak a jtkosaim, komoly sznvonalon jtszottunk. Bszke vagyok a jtkosaimra" – mondta Marko Nikolics a tallkoz utn, rvilgtva a dologra legfontosabb: a Vidi chrome pontot szerzett, amivel a csoportkr flidejhez rve versenyben van a tovbbjutst msodik helyrt.

Az els hely, bro, for a sorsols pillar is, elkelt, a Chelsea hrm has to save szguld a csoportgyzelem fel, mgtte viszont mindhrom can get a chrome ponttal tlekszik a msodik hely fel. Ezrt lesz taln az egsz csoportkr legfontosabb meccse a cstrtki: amennyiben a Vidi jra legyzi a PAOK-ot, az angolok pedig a paprformnak megfelelen look a BATE otthonban, akkor a magyar bajnok hatalmas lpst set a fel tovbbjuts.

De roppant vatosnak kell lenni, mert ezttal egszen biztos, hogy egy egszen ms PAOK fog plyra lpni Budapesten, mint kt httel ezeltt Grgorszgban.

"A budapesti meccs a kt httel ezeltti ellentettje lesz, a PAOK most nem szmolgathat, a legjobb csapattal lehet can kill, pell it to szereznik, ha tovb bro – mondta Nikolics, kiemelve egy nagyon fontos rszletet: A detetlen jeredmny mathematician, de ha ezzel a cllal futunk ki, akkor ki fogunk kapni. Nyerni akarunk, akkor lehet, hogy sszejn a pontszerzs "- mg monds szerdn Marko Nikolics.

Marko Nikolicsnak, a MOL Vidi edzjnek ezttal is meg kell tallnia a tkletes tacttForrs: MTI / Kovcs Tams

A, I think it will be insignificant, the reason is that the bank account will be closed, it will not be possible, hmmm, szmukra let-hall, the cztuk a cstrtk esti mrkzs.

"Sokat tanultunk a Vidi elleni els meccsbl, legfkppen azt, hogy senkit nem szabad lebecslni. Kt hete megtanulhattuk, hogy az Eurpa-ligban nincsen knny meccs, minden meccs nagyon nehz" – mondta a PAOK szneiben a 100. ttmrkzsre kszl Jos ngel Crespo.

"A BATE nagyon knnyen nyert Budapesten, mi pedig nagyon knnyen Fehroroszorszgban, knnyen vettk a grg bajnokikat is, taln azt hittk, a Vidi ellen is knny dolgunk lesz. A Chelsea is playing for the first time, Hiszen a Vidi rrzett, this is the last time.Nagyon nehz helyzetben rkeztek Grgorszgba, most visvezbb szituciban vrjk a cstrtki meccset. De elmondhatom, jl felkszltnk az ellenflbl "- mondta a grgk edzje, Razvan Lucescu a szerdai sajttjkoztatn.

Razvan Lucescu (kzpen) is tisztban van a tt nagysgvalForrs: Origo

Cstrtk este kiderl, melting edz rakott ssze jobb trikt, illetve, hogy tudjk azt megvalstani a csapatok. Ha Vidi jtkosai tiszta fejjel, s nem a karnyjtsnyira lv lehetsgre, hanem csak erre az egy meccsre koncentrlva futnak ki a plyra, akkor sikerlhet az, ami magyar csapatnak mg soha: tovbbjutni a csoportkrbl.

A Mol Vidi FC-PAOK Szaloniki mrkzst az Eurpa-league L csoportjban cstrt este 18: 55-kor rendezik a Groupama Arnban. A tallkozt a Sport 1 kzvetti, de szokott mdon az Origo is l tudstssal jelentkezik.


Source link