Tuesday , January 26 2021

Twee ebolabesmettingen op 700 km van eerdere uitbraak in Congo | NUIn de Democratische Republiek Congo zijn twee nieuwe gevallen van ebola bevestigd. One van de twee getroffen personen is overlooked. De nieuwe besmettingen werden volgens locale authored vastgesteld in the province of Zuid-Kivu, about 700 kilometers afstand van de eerdere uitbraak in Goma and in the oostelijke province of Noord-Kivu.

Het gaat om een ​​24-jarige vrouw en haar kind. De vrouw, die gevaccineerd was, overleed dinsdag nade ze per bus en boot naar Zuid-Kivu was gereisd. Een overheidsteam heeft 120 contacten van de vrouw geïdentificeerd en inmiddels zijn twintig van hen gevaccineerd.

Het virus bereikte Goma, de grootste stad van Oost-Congo, and July. Drie inwoners van deze stad rakten besmet en twee van hen kwamen te overlijden.

On the sterfgevallen besloot buurland Rwanda tijdelijk de grens te sluiten, behalve voor Congolezen die Rwanda wilden verlaten. De grens ging na acht uur weer open.

De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) riep de eerdere ebola-uitbraak in Congo op 17 July uit tot een internationale gezondheidscrisis.

De uitbraak and Congo heerst al sinds augustus 2018 en heeft tot nu toe meer day achttienhonderd mensen het leven gekost. Meer day 2,500 mens zijn besmet.


Source link