Thursday , February 9 2023

G-sport avvikling slo ned catfish bombs and bransjen: – You var ikke klar over at dette ville skje nå[ad_1]

I flere år har Gresvig og XXL kjempet om den gule ledertrøyen og norsk sportsbransje.

Fredag ​​kunne DN melde at Gresvig-kjedene G-sport og G-max legges ned og butikkene overføres til Intersport. XXL-axial clamp disappears 7.5 pros etter at nyheten ble kjent.

XXL-gründer Øivind Tidemandsen er overrasket over tidspunktet.

– Dette er litt overraskende. Det er ikke lenge siden G-sport fikk ny logo og ny app. You var klke over at dette ville skje nå.

– Hvordan vil markedet bli påvirket av at Gresvig samler seg om Intersport?

– Det vet jek. Spørsmålet er om de opprettholder antallet butikker. Hvis de begynner å legge ned antallet butikker, vil det være en fordel for oss.

XXL har i en årrekke spist markedsandeler på bekostning av Gresvig som er eid av Color Line-reder Olav Nils Sunde. For that siden ble Gresvig fraløpt catfish Norges største sportskjede.

XXL har lagt bak seg et par turbulente år med oppgjør i egen bedriftskultur, rabattkjør som har gitt tap, kostbar expansjon og et extremt fall i aksjekursen. Derfor vil ikke Tidemandsen me for mye om konkurrentene.

– You skal først og fremst rydde opp and egen butikk. You har nok av saker å rydde opp and internt and egne rekker av prosesser, kult og holdninger.

De siste årene har antallet sportsbutikker falt fra 789 butikker and 2008 til 668 butikker i 2018, ifølge bransjeorganisasjonen Sportsbransjen.

Tidemandsen tror vi vil få se enda færre butikker and årene som kommer.

– Yes, detective. Uavhengig av det som just across Gresvig, så vil nettet ta en større markedsandel og og det det ikke plass til alle de fysiske butikker.

Konsolideringsbølge

Ole Henrik Skirstad, som er toppsjef and Bjørn Rune Gjelsten-eide Sport 1, tror fortsatt at antallet skal ytterligere ned.

– Det er nok noe overetablering and bransjen generelt, scriver han and en SMS.

Han ønsker Gresvig lykke til og tror consolidated and bransjen vil fortsette.

Sport 1 har de siste årene kjøpt seg opp and Anton Sport og fagsportkjedene Löplabbet og Milslukern for å få større volen geno govedlageret på Kløft.

Trond Evald Hansen, director and Sportbransjen, also overshadowed over the trekket of Fr Gresvig.

Han mener Gresvig-kjedene G-sport og og G-Max har hatt en kjempeviktig rolle i norsk sportsbransje og at de har vært med på å profesjonalisere bransjen.

– You har fulgt Gresvig and mange tøffe år, og tallene viser at de har hatt flere tøffe år. De har allerede gjort mange grep. Grepet de nå gjør er overraskende når de forlater G-logoen og fortsetter som Intersport.

Presses fra flere hold

Sportskjedene har de siste årene havnet and en intens konkurransesituasjon med ny konkurranse fra leverandører som driver direktesalg, ny outletkonsepter og ny rendyrkede nettbutikker som spiser av markedet.

– Outlet-conceptual fortsetter å vox, og det samme gjør de rene nettaktørene. Leverandørene har en strategi om å nå sluttbrukeren. Nike melder om text and egne channeler globalt, og det er nok en trend vil se vider.

Hansen constanter at merkegigantene ønsker mer controll og strammer inn på distribusjonskanalene.

– Derfor tror det det lurt at Gresvig knytter seg tettere til Intersport.

Sportsbransje-direktøren minner om at bransjen totalt sett er voxende, og at det fortsatt er muligheter til å voxe.

– Vi har aldri sett så store endringer før, konstaterer han.

Salget til sportskjedene har gått mye opp og ned de siste årene, mye avhengig av snøforholdene. 2018 var et bra år, mens 2019 begynte godt under fjoråret.

– Vi er veldig spente på tallene for andre quarter, sier Hansen.

Kostbar utbygging av G-max

One period satset Gresvig tungt på store varehus under merkenavnet G-max for that opp kampen during XXL.

Tidemandsen ønsker ikke å comments hvor vellykket denne satsingen var.

Snittstørrelsen på varehusene til XXL er redusert etterhvert som de har etablert seg på mindre steder.

– Det blir ikke samme omsetning and Lyngdal som på Sandvika Storsenter, constituent of Tidemandsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og / eller våre leverandører. You vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved hunting. For ytterligere vilkår be her.

[ad_2]
Source link