Sunday , August 1 2021

Klart for Google-rettssak, forbrukslånbanker



– Praksisen til Bank Norwegian er de de utnytter de mindre aktørene i markedet gjennom å kjøpe opp vårt og andres thanks på nettet. Det er urettferdig. Er du stor og sterk, bør du også være snill – og det er ikke Bank Norwegian her, sier administrerende direktor Bent Gjendem i Monobank til DN.

Striden handler om hvorvidt Bank Norwegian bryter markedsføringsloven når banken har kjøpt konkurrentene Ikano Bank, Monobank og Komplett Banks foretaksnavn som søkeord på Google.

DN skriver at Bank Norwegian i fjor fikk krass criticism i Næringslivets konkurranseutvalg, som mente banken hadde opptrådt illojalt og snyltet på andres innsats gjennom å kjøpe deres varemerke som søordord for Bank Norwegian.

Kai-Morten Terning, som er leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Bank Norwegian, sier til DN at Bank Norwegian det er er bra at saken havner i domstolen.

– Det er en viktig principleiell sak where there is no tolerance for tidligere but still still til. Vi er sterkt uenig i uttalelsen til Næringslivets konkurranseutvalg, som vi har gått svært langt iå beskytte våre konkurrenter, fremfor å beskytte forbrukerne og den frie konkurransen, sier Terning til avisen.


Source link