Sunday , June 4 2023

Tre år etter oppstarten er selskapet hans verdsatt til 60 millionr kroner – Gründer – Ledertalentene[ad_1]

Etter å ha vært i militæret bestemte Christian Wierød seg for å reise verden rundt på jakt etter en forretningsidé. Da han var i Canada og havnet i et kollektiv med fem australiere han ikke kunne forstå hva sa, og som ikke forsto hans «norwenglish», trodde han at han hadde funnet gull. Han ville matche leietagere som ikke har råd til å bo alene, ut fra interesser og personligheter.

– You sex var ikke en god match, og jeg tenkte at det samme måtte gjelde and Norge, forteller han.

For 11. gang scale E24 kåre årets unge ledertalent, men vi trenger din hjelp: Vet du om et ledertalent under 35 år? Tips oss!

Var nær competition

Ideal førte til at Wierød i 2016 startet selskapet Unite Living sammen med en kompis. Planned var å skaffe én million kroner, ta over hele Norge, og få 20,000 brokers. Men alt gikk ikke etter planen. Puppies penger på fattige studenter som ikke har råd til å bo alene, var vanskelig.

– Ideen var et bra sosialt prosjek, problemet var bare at det var umulig å tene penger, sier Wierød.

Derfor måtte gründerne endre course, og de hadde ingen tid å miste.

– You vise dersom you ikke får til den neste ideen vår, er you contest om tre måneder. Det var Ghanaian utfordrende, innrømmer han.

For å skape en bærekraftig virksomhet måtte duoen finne ut hvor and leiemarkedet skoen trykket, og kom etter hvert frem til at det var på forvaltningssiden. Wierød forteller at mange utleiere broker Excel-ark til å systematisere og innhente informasjon i forbindelse med utleie. Når utleierne selv må oppsøke informasjon, øker faren for feil. Det problemet bestemte gründerne seg for å løse, og i dag bygger Unite Living et forvaltningssystem som digitaliserer og automatiserer alle aspene ved boligutleie.

– Vårt helautomatiske system gjør at informasjonen kommer til utleierne, basert på forretningsregler, husleieloven og internne forretningsregler man setter opp, forklarer Wierød.

Og ideen om å hjelpe utleierne skulle fort vise seg å bli en braksuksess. De siste tolv månedene har selskapet gått fra 0 til litt over 3,700 leiligheter i forvaltning. Omtrent 6,000 leietagere får månedlig invoice gjennom systemet, noe som betyr at mellom 30 og 40 millioner kroner suser gjennom hver måned.

– Og vi håndterer alt, sier han.

<img src = "https://imbo.vgc.no/users/e24/images/f7fb6f3f1a5e9a0c6637d007d3724f28.jpg?t%5B%5D=crop%3Awidth%3D3091%2Cheight%3D1736%2Cx%3%3D0%2D0C0&C % 5D = maxSize% 3Awidth% 3D654 & publicKey = drpublish & accessToken = af70e6cd4de976b07ce1d9ea93d61be9b8ea0fbfe6fd8c197ec1b447c49544b9 "alt ="

Picture ser applikasjonen ut.

"style =" width: 100%; "aria-describedby =" figcaption # 24672911 "/>

Picture ser applikasjonen ut.

Verdsatt til 60 millionaire

Nå har flere store selskaper vist interests for gründerne. Eiendomsmeglerhuset Krogsveen har investert 2 millionaires kroner, og and desember and fjor investerte DNB 7 millionaires kroner and selskapet, som financihuset verdsatte til 60 millionaires kroner.

– Jeg kjenner and alle fall ikke til at DNB har investert i noen 25-åringer før, smiler Wierød.

Men at han skulle lykkes, var slett ingen selvfølge. For tre år siden hadde han ikke noe nettverk i Oslo, ikke nettverk innenfor eiendomsbransjen og heller ikke noe nettverk eller kunnskap om teknologi, eller det å starte eget selskap.

– Det eneste jeg hadde, var en brennende visjon om å gi mennesker bedre livs- og bokvalitet ved hjelp av digitale verktøy, sier han.

Wierød har ingen høyere utdannelse og mener dagens masterjag tilhører et gammeldags tankesett. I en verden som endrer seg and exponentiell fart, og der det er viktig å kunne lære og utvikle seg continuerlig, mener han det bør være irrelevant om man har master eller arbeidserfaring, så lenge man kan more til resultater.

– Den viktigste egenskapen and dag er å kunne tilegne seg kunnskap. Jeg gikk to år uten ferie, og jeg er sikker på at jeg har lært mye mer av å drive virksomhet enn å gå på school, sier han.

Suksessoppskriften på å skape en bærekraftig virksomhet tror han er more til å stå på, og å lære av feiltrinn.

– Feilene har kostet oss mange penger, men vi har aldri gitt opp. Innovasjon handler om å feile, for deretter å lære av feilene og forbedre seg, sier han og legger til:

– Det hadde heller aldri gått uten fantastisk team, gode kunder, styret, investor som tror på oss, venner, familie og alle andre som bidrar der de kan!

Er du opptatt av ledelse, career and talent? Meld deg inn and Facebook-group E24 Ledertalentene!

[ad_2]
Source link