Sunday , September 26 2021

CCR a admis existenţa unui juridic de natură constituţională conflict între Parlament și tanalta CurteInquam Photos / George Calin

CCR, Curtea Constitutionala<! – CCR, Curtea Constitutionala ->

Curtea Constituțională a admis faptul că există un conflict juridic între Parlamentul României şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe theme completelor de 5 judecători.

Curtea Constituţională a României a luat această decizie după ce premierul Viorica Dăncilă s-a plâns că Instantţa supremă nu ar respecta legea. Ba chiar că ar fi decis să amâne aplicarea noii legi de organizare judiciară.

"Fals!", a susţinut preşedinta altnaltei Curţi, care s-a confruntat cu secretarul general al guvernului, fostul judecător CCR Toni Grebla.

Guvernul este cel care aşi iniţiat acest demers î faţa curţii de contencios constituţional împotriva Înaltei Curţi de Casaţie Just Justiţie.

Premierul Viorica Dăncilă a license CCR, cerându-i acestei instantțe să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională îre Parlamentul României, pe de o parte, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de cealaltă parte.

Motivation acestei dispute a host component completelor de cinci judecători de la Instanţă Supremă.

Demersul a fost susţinut î faţa instantţei de contencios constituional de actualul Secretar General al Guvernului, Toni Greblă, susținându-se că Instanţa Supremă nu ar respecta legislaţia în privinţa compunerii acestor complete special care complete complete control judiciar (instante de apple, de pildă). Şi că acest lucru nu ar întâmpla doar de câ € ™ au fost modificate legile justiţiei, implicitly Legea de Organizare Judiciară, ci chiar de patru ani.

Un reproved pe care, de altfel, chiar preşedinta tenalte Curţi la respins, categoric că este foarte straniu că, până acum, deşi se vorbeşte de patru ani de pretinse încălcări legislaţiei, nimeni n făcut un demers oficial prin care să conteste compunerea acestor complete speciale.

Singurul care, până în acest moment, a ridiculous critique of mod oficial este preşedintele PSD, Liviu Drangea. Cel care aus adus această problemă, mai ales, faţa instantţei de contencios administrativ de la Curtea de Apel Bucureşti.

Astfel, CCR a decis că module î care se constituie î prezent completul, inclusiv cel care judecă apelul lui Liviu Dragnea – este vorba de Dosarul Bombonica, î care liderul PSD a fost condamnat în prima instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, NU poate să continue judecata acestui process.

De la ce a pornit sesizarea la CCR

Trntr-o parte au aflat I care afirmau că, normal mod, odată cu schimbrile aduse legilor justiţiei, aceste complete trebuiau să fie alcătuite din magistraţi traşi la sorţi. De cealaltă parte, Instanţă Supremă a susţinut că aceste complete, care există deja de la începutul anului, trebuie să se înfiinţeze până în ianuarie 2019. Estn acest complete, doar patru give me the injection of la sorţi, cel de-al cincilea fiind membru de drept. Vorbim fie de preşedintele Înaltei Curţi, fie de preşedintele Instanţei Supreme.

Dincolo de soluţia CCR – copy a constatat un conflict juridic de natura constituţională -, rămâne de văzut ce va trebui să facă de acum înainte Instanţă Supremă.

Pe Instagram-ul irtirile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI is for the installation of the GRATUIT aplicația Știrile ProTV for the telefoane Android și iPhone!CCR, Curtea Constitutionala<! – CCR, Curtea Constitutionala ->

Seymour Hersh, journalist castigator Pulitzer al-premium al


Source link