Saturday , July 24 2021

Lovitură for Liviu Dragnea. Extragerii reluarea completului de judecători, respinsăCererea lui Liviu Dragnea de reluarea a tragerii la sorți a completului de cinci judiciary a fost respinsă, anunță Realitatea TV.

Conform unor surse citate de Realitatea TV, reluctant extragerii a fost respinsă de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cei 5 judecăori care vor decide soarta lui Liviu Dragnea în dosarul Bombonica sunt:

1. Cosma Rodica
2. Selaru Valentin Horia
3. Nenita Simona Cristina
4. Vasile Francisca Maria
5. Ilie Ioana Alina

Decizia vine în contextul deciziei Curţii Constituţionale a României din data de 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existent uni juridic de natură constituţională conflict îre Parlament, pe de o parte, sis Înalta Curte de Casaţie ţ Justi Justie, altă parte de.

Una dintre mizele acestei decizii este stabilirea unui nou complet de judecată la cazul apelului lui Liviu Dragnea la condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare î dosarul "fictive humor in Teleorman"

Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea Guvernului Dăncilă și a admis că există un conflict juridic de natură constituțională îre Parlament și Înaltă Curte de Casație și Justiție, în legătură cu formarea completurilor de judecători.

Practic, CCR a decis că tanalta Curte de Casație și Justiție "urmează a proceda de îndată la desemnarea prin tragere la sorți a tuturor membrilor completurilor de 5 judecători", cu respectarea art. 32 din Legea nr.304 / 2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat și completat prin Legea nr.207 / 2018 ".


Source link