Thursday , September 19 2019
Home / zimbabwe / Dyson said he was forbidden as a fan of impressions, wireless

Dyson said he was forbidden as a fan of impressions, wirelessDyson's TV commercial is forbidden to mislead users to think that a high-tech fan is wireless when a plug is actually needed.

The place that promoted Pure Hot + Cool Fan, which was broadcast in April, showed the network-driven device in an open-plan family apartment.

Although the combined fan and air filter of £ 550 was shown from multiple corners – top, side and front – no visible cable or electrical contact, the Office of Advertising Standards said.

The next shot showed the fan at a different bright spot on the floor with a thin gray line leading to its base.

This made a viewer complain that the ad gave a misleading impression that the fan was wireless.

Дайсън твърди, че вентилаторът е ясно показан, че има кабел, който се различава както от пода, така и от килима.

Компанията добави, че ако се създаде безжичен пречиствател, "разумно е да се предположи," че това ще бъде една от ключовите характеристики, рекламирани.

Агенция за клиринг на климата Clearcast заяви, че Дайсън е инвестирал сериозно в безжични продукти, като серията прахосмукачки, „така че човек може да бъде уверен”, че ще насърчи всяко ново допълнение към гамата.

Поддържайки жалбата, ASA каза, че „ако вентилаторът има кабел, включен в електрическата мрежа, зрителите ще очакват да го видят в тези снимки”.

Пазителят признава, че последният изстрел показва кабел, водещ от основата на вентилатора, въпреки че е тънък и сив на светъл фон и със същия цвят, дебелина и приблизително същата дължина като ръба на килима, който се появява срещу него. на екрана.

В него се казва: „Поради тези причини считаме, че тя може лесно да бъде пропусната и възприета като част от фона от зрителите.

"Стигнахме до заключението, че като цяло рекламата вероятно ще даде на потребителите подвеждащо впечатление, че вентилаторът е безжичен и следователно е нарушил кода."

Забравяйки рекламата, АСА каза на Дайсън да не твърди, че феновете му са безжични, ако случаят не е такъв.

Говорителката на Дайсън заяви: „Дайсън винаги работи, за да гарантира, че рекламата е ясна и точна. Затова съжаляваме, че е получена жалба за тази реклама. В този случай обаче не сме съгласни с решението на ASA. Започнахме процес на обжалване на това решение. "

Подкрепете свободномислещата журналистика и се абонирайте за независимите мисли

По-рано тази година основателят на Dyson сър Джеймс Дайсън предизвика спорове, като обяви, че корпоративната централа на компанията ще се премести от Уилтшир в Сингапур.

През януари главният изпълнителен директор на компанията Джим Роуан отрече, че решението е свързано с Brexit, и е проектирано да бъде "доказано за бъдещето" на компанията.

Сър Джеймс беше привърженик на Brexit и каза, че е „изключително оптимистичен“ за търговския пост-изход на Великобритания. Той отрече да се премести в централата, че е лицемерно и добави: "Успехът в чужбина означава, че можем да инвестираме повече тук, както правим, с нови пари, насочени към научноизследователска и развойна дейност, изграждане на нови кампуси, обучение на бъдещо поколение и създаване на нови работни места."

Допълнително отчитане от Асоциацията на пресата


Source link